C. Maria Barrientos, 23, local - 08028 Barcelona

Netflix crea clip apte per a gossos

Oveja i Hector

Ok, haig de reconèixer que em va impressionar, Netflix ha decidit adaptar un clip de la pel·lícula “Disset” per a la vista de nosaltres els canins No m’ho podia creure quan ho vaig veure. Vaig bordar de l’emoció, immediatament i em vaig acomodar en el sofà amb la meva manta quan el meu amic humà va connectar la TV.

Saps per què? La vista de nosaltres els gossos és diferent a la dels humans. No és que vegem en blanc i negre, com solien pensar les persones; és que en realitat som un poc daltònics i captem molts menys detalls que l’ull humà. Som una mica miops; el que aconseguim reconèixer a 6 metres, els ulls humans el reconeixerien amb claredat a uns 23m segons estudis.

Llavors quins canvis s’han fet en aquest clip perquè els canins el puguem gaudir?

Per a començar, parlem del so. A pesar que nostra vista no és la millor, si tenim una oïda espectacular. Als gossos ens agrada el soroll blanc o monòton, i aquesta pel·lícula té en primer pla un so ambient com el que fan les fulles dels arbres. A més per a no danyar les nostres oïdes han baixat la freqüència del so per a fer-lo menys estrident per als gossos, atenuant tot el que superi els 12k.

En la imatge s’han retocat molts detalls. S’ha tret el canal vermell, però s’ha mantingut el magenta, ja que els gossos l’apreciem una mica. S’ha pujat la saturació dels tons grocs i blaus, que són els que més percebem i els colors neutres o verds s’han tocat perquè anessin més grocs. També s’ha utilitzat una lleugera màscara de desenfoqui per a adaptar-se al nostre enfocament centralitzat i damunt han aplicat un ull de peix per a imitar la nostra visió angular.

Com a resultat tenim el primer clip de Netflix, en nostre país, adaptat específicament per als nostres ulls canins i alguna cosa que realment podem gaudir tots junts.